Kwartels en de groenten wassen. Romertopf half uur van te voren onder water zetten. Marinade maken: salie, rozemarijn, 1 teen knoflook en pepertje fijnhakken. Sap van 1 citroen, 4 eetlepels olijfolie en 2 theelepels zout toevoegen en kort omroeren. Kwartels afdeppen en lekker in de marinade rollen. Minimaal een uurtje laten staan. Aardappels in de schil in grote stukken hakken, venkel in de lengte in repen snijden. Voor de vulling de chantarellen schoonborstelen en in stukjes snijden, 1 citroen in stukjes snijden en mengen met de paddestoelen. Kwartels vullen met de chantarellen/citroenmix. Romertopf vullen met alle ingredienten, besprenkelen met olijfolie en witte wijn, peper&zout. Romertopf sluiten en in voorverwarmde oven op 200 graden plaatsen en in 1 1/2 uur gaarstoven.
Kwartels met aardappel en venkel in de Romertopf is een recept van Jerryke's Cuisine