Maak de kool schoon, verwijder de harde nerven en snij de bladeren in fijne reepjes Blancheer de koolreepjes een minuut lang in een liter water met een snuifje zout en laat uitlekken Spoel de champignons, verwijder de steeltjes en bewaar ze. Laat de champignons gaar koken in wat water, laat ze uitlekken, maar bewaar het kookwater Kruid de kwartels met peper en zout en laat ze in een eetlepel margarine aan alle kanten aankleuren Schil en versnipper de sjalot en snij de wortel in grove stukken Voeg de sjalot, de wortel en de champignonsteeltjes bij de kwartels en laat een vijftiental minuten stoven op een matig vuurtje Verwarm de oven voor op 150°C Bak intussen op een matig vuurtje de koolreepjes in een halve eetlepel margarine en zorg ervoor dat ze krokant blijven. Breng op smaak met peper en zout Laat de champignons wat aanfruiten in een halve eetlepel margarine Hou de kwartels in de voorverwarmde oven Laat 2 dl kookwater van de champignons tot de helft inkoken en giet het vocht door een zeef. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus goed gebonden is. Voeg de groene peperkorrels toe en breng op smaak met zout Vorm met de kool een nestje, schik er wat champignons op en leg er een kwartel bovenop. Overgiet met wat saus en bestrooi met wat bieslook Dien op met gekookte aardappelen. 398 kcal p.p. Dit is een recept van Eric Laermans uit Angleur
Kwartels met groene kool en champignons is een recept van Jerryke's Cuisine