Lamsfilet met tomatencoulis en gevulde venkel

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Breng 1 l licht gezouten water aan de kook en leg er de middendoor gesneden venkelknollen in, laat 10 à 12 minuten zachtjes koken, laat uitlekken (hou 0,5 l kookvocht opzij) - Hol de venkels uit, tot op 2 à 3 bladeren na, verwijder ook de harde kern tot bijna aan de rand.
- Snij het venkelvlees heel fijn en snij ook de gedroogde tomaten in stukjes.
- Snipper de sjalot en laat ze glazig stoven in 1 el olijfolie, doe er de stukjes gedroogde tomaat en het venkelvlees bij. Kruid met peper en zout en laat al roerende 1 à 2 minuten stoven.
- Schik de uitgeholde venkelhelften in een ovenschotel en kruid lichtjes met peper en zout.
- Vul ze met de gestoofde bereiding en kruid met een snuifje rozemarijn. - Verhit de olijfolie in een braadpan en leg er de lamsfilets in, laat 6 à 7 minuten bakken, draai ze om en laat ook de andere kant nog 5 minuten bakken, kruid met peper en zout.
- Bestrooi intussen de venkelknollen met het paneermeel en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
- Haal de gebakken lamsfilets uit de pan en hou ze warm. -Maak de braadresten los met het venkelkookvocht en de rode wijn. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 2 minuten goed doorkoken.
- Voeg de room toe en laat nog heel even goed doorkoken.
- Snij het vlees in schuine sneden. Schik op elk bord enkele sneetjes vlees en een halve gevulde venkel. Lepel er de saus rond en serveer met aardappelgratin.

Lamsfilet met tomatencoulis en gevulde venkel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde lamsspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsvlees-komkommerspies
20 min Bijgerecht
Bekijk recept