- Snij het venkelvlees heel fijn en snij ook de gedroogde tomaten in stukjes.
- Snipper de sjalot en laat ze glazig stoven in 1 el olijfolie, doe er de stukjes gedroogde tomaat en het venkelvlees bij. Kruid met peper en zout en laat al roerende 1 à 2 minuten stoven.
- Schik de uitgeholde venkelhelften in een ovenschotel en kruid lichtjes met peper en zout.
- Vul ze met de gestoofde bereiding en kruid met een snuifje rozemarijn. - Verhit de olijfolie in een braadpan en leg er de lamsfilets in, laat 6 à 7 minuten bakken, draai ze om en laat ook de andere kant nog 5 minuten bakken, kruid met peper en zout.
- Bestrooi intussen de venkelknollen met het paneermeel en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
- Haal de gebakken lamsfilets uit de pan en hou ze warm. -Maak de braadresten los met het venkelkookvocht en de rode wijn. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 2 minuten goed doorkoken.
- Voeg de room toe en laat nog heel even goed doorkoken.
- Snij het vlees in schuine sneden. Schik op elk bord enkele sneetjes vlees en een halve gevulde venkel. Lepel er de saus rond en serveer met aardappelgratin."}}