Lamsfilets op toast met aardappel-tomaatgratin

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de lamsfilets gedurende 1 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 5 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Snij de champignons in stukjes en stoof ze (met deksel) in een nootje boter met een mespunt vleesextract, peper en zout (± 5 min.). Rooster de sneetjes brood in een broodrooster en wrijf ze in met het teentje knoflook. Snij de in de schil gekookte aardappelen in sneden van 0,5 tot 1 cm dik en de tomaten in schijfjes van ongeveer dezelfde dikte. Schik de schijven aardappel en tomaat afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschotel (een ronde schotel geeft een mooi effect). Verdeel er de 3 eetl. gesmolten boter over en kruid met peper en zout. Schuif de aardappel-tomaatschotel gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de lamsfilets: 6 à 7 min. aan de ene kant, 5 min. aan de andere kant. Kruid met peper en zout. Verwarm intussen ook de toasts in de voorverwarmde oven (3 min. op 200 °C). Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg en doe de witte wijn in de pan. Zet op een hevig vuur en voeg het tomatenconcentraat en de mosterd toe. Roer er vervolgens de room onder en laat gedurende 2 min. inkoken. Voeg dan de champignons met hun stoofvocht toe en breng weer aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder. Snij de lamsfilets in schuine, dunne sneetjes en schik ze op de toasts. Lepel er een beetje saus over en geef er de rest apart bij. Dien op met de aardappel-tomaatgratin waarover u een beetje peterselie strooit. Een geraffineerd gerecht ... en toch houdt u op het moment zelf de handen vrij. Het meeste werk is immers vooraf gebeurd.

Lamsfilets op toast met aardappel-tomaatgratin is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aubergine-tomaatgratin
30-60 min -
Bekijk recept

Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse lamsfilet met verse kruiden
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamscrumble op Marokkaanse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept