Lamskoteletjes met witloofflan

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het witloof schoonmaken, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en gaarstoven in wat boter met een bodempje lamsfond. Uit de pan nemen, laten uitlekken en de mooiste blaadjes verwijderen om er de flanvormpjes mee te bekleden. De rest van het witloof pureren met de staafmixer en er de room en de losgeklopte eierdooiers doormengen. Kruiden met peper en zout. De beboterde vormpjes bekleden met de witloofblaadjes en vullen met de witloofmousse. De blaadjes over de mousse dichtvouwen en de flans gedurende 10 minuten pocheren in een warmwaterbad in een op 180 graden voorverwarmde oven. Intussen de lamskoteletjes mooi roze bakken, uit de pan nemen en warm houden. De braadbodem deglaceren met lamsfond en wat laten inkoken. De flans uit de oven nemen, ontvormen en serveren met de saus en het vlees.

Lamskoteletjes met witloofflan is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tongscharfilets met groene peper en witloofflan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept