Laotiaanse kip

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak dekip van binnen en buiten droog met keukenpapier. Strooi wat zout en peper in de buikholte. Wrijf de poularde aan de buitenzijde in met de helft van de knoflook waaraan wat zout en peper is toegevoegd. Laat de poularde hierna 30-40 minuten liggen.
- Verhit een wok en laat de olie er even in walsen. Fruit de uien 2 minuten. Roer de rest van de knoflook erdoor. Voeg na 1 minuut gehakt, rijst en Spaanse peper toe. Laat alles gedurende 3-4 minuten, onder voortdurend omscheppen, zachtjes bakken.
- Doe de kokosmelk erbij en voeg 4 eetlepels bouillon toe. Laat alles 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg wat zout en peper aan het mengsel toe. Schep de koriander erdoor. Neem de wok van de warmtebron. Laat het gehakt en rijstmengsel koud worden.
- Vul de kip met het mengsel. Steek de buikholte met houten prikkers dicht. Leg de kip in een pan. Schenk zoveel bouillon erbij tot de kip goed onder ligt. Breng alles langzaam tot aan het kookpunt. Temper daarna de warmtebron en houd alles gedurende 1 uur tegen de kook aan.

Laotiaanse kip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Laotiaanse Kip
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept