Lapin à la Jean

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de konijndelen onder de kraan en dep ze goed droog. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Spoel de olijven af (eveneens droog deppen). Ontpit de olijven en snijd ze in dikke plakken. Verhit de olie in een braadpan met een antie-aanbaklaag. Braad daar de stukken konijn aan weerskanten in ca. 10 minuten licht bruin. Verkruimel de tijm en rozemarijn. Voeg vervolgens de tijm, rozemarijn, laurierblad, knoflook en uien aan het vlees toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat het nog 5 minuten op het vuur staan tot het vlees bruin gekleurd is. Roer er de wijn en tomatenpuree doorheen en breng het geheel aan de kook. Leg dan een deksel op de pan en laat de inhoud op een laag vuur 30 minuten stoven. Voeg de olijven en kappertjes toe en laat de saus nog 15 minuten inkoken tot de stukken konijn ermee bedekt zijn. Schep het geheel tussentijds geregeld om. Schik de stukken konijn in een ondiepe schaal en dien meteen op. Serveer daarbij aardappelkroketten, St. Remy stoofperen en gestoofde Chinese kool.

Lapin à la Jean is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade Jean
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met knoflook, olie en peper
Bekijk recept
Spaghetti met knoflook, olie en peper
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Noisettes De Lapin
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quartier Lapin
0 min
Bekijk recept