Je kan lasagne vellen kant en klaar kopen, soms moet je die voorkoken. Hier is een recept om het zelf te maken. Pastadeeg voor lasagne vellen: 200 gram pastabloem 2 stuks ei 2 eetl. olijfolie 1/2 theel. Zout In een keukenmachine met deeghaak of in een kom met de hand, alle ingrediënten mengen en tot een bal kneden. Inpakken in plakfolie en een 1/2 uur laten rusten. Pastamachine prepareren. Deeg met deegroller uitrollen en door de pastamachine draaien tot de op één na dunste stand. De vellen onder plastic wegleggen. De Lasagne afmaken: Neem een ruime ovenschaal en begin met een dunne bodem saus. Leg hier een laag lasagnevellen op en dan om en om saus en lasagnevellen. De bovenkant afsmeren met de bechamel-kaassaus. Zet in de oven op 170C gedurende 40 minuten. Let op dat je bechamelsaus niet te donker kleurt, zet de temperatuur dan lager en de lasagne onderin je oven.