Lekkere botervis overgoten met een pesto-preisaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halvemaantjes. Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot ca de helft inkoken. Voeg de prei toe en laat die zacht een paar minuten pruttelen, roer af en toe. Roer dan de crème fraîche en de pesto erdoor en laat de saus zachtjes 8 min pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de moten in ca 2 min per kant lichtbruin en gaar. Schep de saus op de borden en leg de vis erbovenop. Lekker met nieuwe aardappels. Dit gerecht kan ook gemaakt worden met kabeljauwfilet of roodbaars.

Lekkere botervis overgoten met een pesto-preisaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ravioli met ham-preisaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met zalm preisaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisoufflé met Gruyère
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vis en pesto-preisaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept