1Kook de rijstvermicelli volgens de instructies op de verpakking en laat hem uitlekken.
2Meng de gekookte rijstvermicelli, de geraspte wortelen en komkommer, de basilicumblaadjes en koriander in een saladekom
3Vul een tweede saladekom met warm water. Leg een keukenhanddoek op het werkblad. Neem een voor een de rijstbladen en dompel ze in het lauwe water tot ze week worden en leg ze daarna op de keukenhanddoek.
4Leg een tot twee eetloepsl van het mengsel in de saladekom, in het midden van een rijstblad. Leg er een zoetwatergarnaal op en vouw de uiteinden van het rijstblad naar het midden. Rol het lenterolletje/loempiaatje op zoals een sigaar.
5 Leg de rolletjes op een ovenplaat en bedek ze met een natte doek om te verkomen dat ze uitdrogen.
6 Herhaal punt 3 en 4 tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.
7 Voor de limoensaus: Meng het limoensap, de Nuoc Mam saus, soja en sherryazijn.
8 Serveer de lenterollejts met blaadjes sla en munt.
9 Elke gast legt een lenterolletje op een blaadje sla met wat munt, rolt de sla rond het rolletje en doopt het pakje in de saus. Met dank aan Iris en Vonnic
Lenterolletjes met garnalen, krokante groenten en is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)