Lichte wokschotel met kip en komkommer

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snijd de helften in boogjes van ca. 1 cm en laat die ca. 15 minuten in een zeef uitlekken. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit en roer de chilipoeder, sojasaus en azijn of sherry erdoor. Voeg de bosui toe en roerbak het geheel nog ca. 3 minuten. Voeg de komkommer toe en laat die al roerende in ca. 2 minuten door en door warm worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte rijst en een salade.

Lichte wokschotel met kip en komkommer is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept