Limburgse pruimenvlaai

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Doe de broodmix met de boter, eitje, vanillesuiker en de lauwe melk in een beslagkom en kneed er met koele handen een soepel deeg van. Laat het deeg op een warme, vochtige plaats rijzen, kneed het tot een bol.
- Hou 1/3 deel van het deeg apart voor het deksel van de taart. Rol het grootste deel uit tot een plak die in een ronde lage vorm van 30 cm past.
- Doe de pruimen in de bodem en strooi er de gewone suiker over.
- Rol het andere deel deeg uit tot een plak en snij hiervan smalle repen die je in een ruitmodel over de vlaai leg.
- Bestrijk de vlaai met het ei en strooi er de griessuiker over.
- Bak de vlaai 30 minuten in een voorverwarmde oven (225 gr.C.)

Limburgse pruimenvlaai is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pruimenvlaai
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met Amsterdamse uien
15 min Bijgerecht
Bekijk recept