Benodigde materialen: een kom, een zeef, een glazen ovenvaste schaal van 2 liter inhoud en wat magnetronfolie. Een vegetarisch eenpansgerecht. De linzen worden een nacht geweekt. Met het nadenken over de maaltijd moet dus een dag van tevoren worden begonnen. Restjes van deze curry zijn heerlijk als bijgerecht voor een volgende dag en kunnen goed en snel weer in de magnetron worden opgewarmd. De linzen circa 12 uur laten weken in ruim water. Voor gebruik goed laten uitlekken. De ui en knoflook fij-nsnipperen, de Spaanse peper wassen en fijnsnijden (voor een mildere curry de zaadjes verwijderen). De diverse groenten schoonmaken, wassen en waar nodig in plakjes of blokjes snijden. De boter in de grote glazen ovenvaste schaal in circa 2 minuten op vol vermogen laten smelten. De fijngesneden ui, knoflook en andere groenten met de kruiden door de boter roeren en (afgedekt) circa 7 minuten op vol vermogen verwarmen. De uitgelekte linzen met de amandelen en de groentebouillon door de groenten roeren en de schotel (afgedekt), onder af en toe roeren, circa 23 minuten op vol vermogen verwarmen tot de linzen zacht zijn. De curry op smaak afmaken met zout en (afgedekt) nog circa 5 minuten laten nagaren. recept bevat per portie: 441 Kcal., 26 gram vet, 34 gram koolhydraten en 17 gram eiwit.
Linzencurry met groenten en amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine