Linzensoep met broodcrouton (vegetarisch)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de linzen in een zeef onder de koude kraan goed schoon. Laat ze uitlekken en zet ze 1 nacht in de week in de bouillon (ca. 1 liter). Kook ze de volgende dag tot ze gaar zijn. Schil de ui en maak er ringen van. Was de prei en snijd er kleine stukjes van. Hak de augurk. Bak de ui en de prei in een heel klein beetje boter even goudgeel en doe het samen met de gehakte augurk bij de soep. Op smaak maken met versgemalen zwarte peper en een beetje zout. Snijd de boterkammen in kleine dobbelsteentjes en bak ze al omscheppend in de boter aan alle kanten bruin. Schep de soep in kommen of borden en leg in elke kom een deel van de broodcroutons. Meteen opdienen.

Linzensoep met broodcrouton (vegetarisch) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-kaascasserole
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Linzensoep met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met spinazie en makreel
380 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met bloemkool
15 min-
Bekijk recept
Wortel-linzensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept