Linzensoep met broodcroutons

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de linzen in een zeef onder de koude kraan goed schoon. Laat ze uitlekken en zet ze 1 nacht in de week in de bouillon (ca. 1 liter). Kook ze de volgende dag tot ze gaar zijn. Schil de ui en maak er ringen van. Was de prei en snijd er kleine stukjes van. Hak de augurk. Bak de ui en de prei in een heel klein beetje boter even goudgeel en doe het samen met de gehakte augurk bij de soep. Op smaak maken met versgemalen zwarte peper en een beetje zout. Snijd de boterkammen in kleine dobbelsteentjes en bak ze al omscheppend in de boter aan alle kanten bruin. Schep de soep in kommen of borden en leg in elke kom of in elk bord een deel van de broodcroutons. Meteen opdienen.

Linzensoep met broodcroutons is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenreepjes met bruine champignons, salie en jeneversaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokkelsoep met witbier en zomerse salade met oesters
30 min-
Bekijk recept
Spek met caesarsalade en broodcroutons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Linzensoep met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met spinazie en makreel
380 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met bloemkool
15 min-
Bekijk recept
Wortel-linzensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept