Versnijd de groenten grof naar wens en wok ze in hete olijfolie. Voeg de sambal en de pikante saus toe en kruid af met peper en zout en gemalen koriander (dit doe je gewoon met de pepermolen). Houd ze knapperig. Laat direct in de koeling afkoelen op een plateau. Snipper de sjalot en stoof ze glazig, bestrooi met kerrie en kokos en stoof even verder. Blus af met de gevogeltebouillon en voeg het stukje banaan en de room toe. Laat de saus even inkoken, mixen, zeven en op smaak brengen. Maak een dichtgevouwen rolletje met het filodeeg, groenten en tong. Bestrijk met een beetje geklaarde boter en bak gedurende een tiental minuten in een oven van 180 ° C tot ze mooi goudbruin zijn. Dep ze met wat keukenpapier, schuin doorsnijden en direct serveren. Rondom schenk je een beetje van de saus. Je kan afgarneren met wat fijngesneden lente-uitjes (pijpajuin). Dit is een recept van Guy Weyts
Loempia uit de oven met gewokte groenten en tongre is een recept van Jerryke's Cuisine