Voor de vulling de sjalotjes, knoflook en varkensvlees in de keukenmachine fijnmalen. Garnalen, kreeft, bosuitje, vissaus en peper toevoegen en 3-5 sec. malen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel aan de mie toevoegen. Suiker en water in een grote kom vermengen. De loepiavelletjes er 3-5 sec. in dopen, op een handdoek leggen en met uw vingers gladstrijken. Nog 4 plakjes op deze manier voorbereiden. Ongeveer 1 el. van de vulling overdwars in het midden van elk velletje leggen. een van de randen er overheen vouwen, de zijkanten naar binnen vouwen, velletje oprollen en vastdrukken. De loempia's apart leggen, maar ze mogen elkaar niet raken. Steeds 5 loempia's tegelijk maken. De tauge een paar sec. blancheren. De blaadjes sla, de munt of het basilicum, de koriander en de tauge over 2 platte schalen verdelen. De vissaus over 4 kleine kommetjes verdelen. De olie verhitten. De loempia's op een middelhoog vuur in 3 min. goudbruin frituren. De loempia's steeds blijven bewegen zodat ze niet vastplakken. Keer ze een paar keer, om ze gelijkmatig bruin te laten worden. Na het uitlekken direct serveren.
Loempia's gevuld met zeevruchten is een recept van Jerryke's Cuisine