Lomo-tournedos met gegratineerde venkel op zuiders

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

[color=blue:fe80528f52]Voor de Lomo-tournedos:[/color:fe80528f52] Verhit een klontje boter in een pan en leg er een teentje look bij. Bak de Lomo-tournedos vervolgens langs beide zijden mooi bruin. Kruid het vlees met peper en zout en laat nog enkele minuten bakken. De Lomo-tournedos mogen nog een beetje rosé blijven. Zo blijft het vlees lekker sappig en wordt de heerlijke smaak van dit stukje vlees extra benadrukt. [color=blue:fe80528f52]Voor de gegratineerde venkel:[/color:fe80528f52] Verwijder de buitenste harde bladeren en de harde groene steeltjes van de venkel. Spoel de venkel goed af onder koud stromend water en snijd de knollen in vier. Breng in een kookpot de groentebouillon aan de kook, voeg er de stukken venkel aan toe en laat ze gedurende 15 minuten gaar worden. Schep de venkel vervolgens met een schuimspaan uit de kookpot. Vet een vuurvaste ovenschotel goed in met boter en laat intussen de oven voorverwarmen op 200°C. Leg de venkel in de ovenschotel, beleg rijkelijk met zongedroogde tomaatjes en bestrooi met gemalen Gruyère. Schuif de schotel ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de gemalen Gruyére een mooi goudgeel kleurtje heeft. Zeer lekker met gebakken krielaardappelen met pijpajuintjes. Nota: Dit heerlijk malse stukje vlees, is afkomstig van het Spaanse Pata Negra-varken.

Lomo-tournedos met gegratineerde venkel op zuiders is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Sint-jakobsvruchten op zijn zuiders met knapperige croutons
Voorgerecht
Bekijk recept
Hondshaai in zuiders stoofpotje
0 min
Bekijk recept
Zuiders tomatenslaatje
0 min
Bekijk recept
Zeewolf met zuiders groentepannetje
0 min
Bekijk recept

Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaans triohapje met knoflooksaus
20 min Snack
Bekijk recept
Lomo Saltado
Bekijk recept
Gepaneerde courgettes met pata negra
20 min Voorgerecht
Bekijk recept