Vet een ovenschaal van 1 1/2 liter in met boter. Snijd de cake in plakken van 1 cm dik. Rasp de chocolade fijn. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Breng de melk met het vanillestokje tegen de kook aan en laat het 10 minuten zachtjes trekken. Klop de eierdooiers met de suiker en bloem met de mixer lichtgeel en romig. Neeem het vanillestokje uit de melk en schenk de melk al kloppend bij het dooiermengsel. Doe het mengsel in een schone steelpan een verwarm het al roerend met een houten lepel op laag vuur tot de vla bindt. Neeme de pan van het vuur en zet hem in een bak met koud water. Bekleed de bodem van de schaal met 1/3 van de cake. Roer de rum met 1 eetlepel water door elkaar en bestrijk de cake ermee. Verdeel 1/3 van de vla over de cake. Herhaal deze lagen en zet de schaal 3 uur in de ijskast. Bestrooi het gerecht voor het serveren met chocolade- en amandelschaafsel.