Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 400 cc water aan de kook met 1/2 theelepel zout. Doe de macaroni erbij en laat deze 7 minuten koken. Kijk voor de zekerheid op de verpakking hoe lang jouw macaroni moet koken. Maak met natte handen gehaktballetjes, zo groot als een knikker. Breng in de steelpan 100 cc water aan de kook, samen met het bouillonblokje en de tomatenpuree. Doe de gehaktballetjes erbij en laat het 5 minuten koken. Giet de macaroni door de vergiet en laat het water eruit lekken. Doe de maizena in een kommetje en roer er met weinig water een glad papje van. Doe er eerst 1 eetlepel water bij en doe er pas meer bij als het papje te dik blijft. Roer het papje in het kokende gehakt-tomatensausje. Blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt. Voeg de uitgelekte macaroni toe en laat dit even doorwarmen op halfhoog vuur. Serveer de hete macaroni op een groot plat bord.

Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept