- De tomaten uit blik kleinsnijden en met het vocht bij de pijnboompitten roeren. De massa op een laag vuur zachtjes laten pruttelen, zodat deze indikt.
- De groenten in grove stukken snijden, de champignons (klein) heel laten. Ondertussen ruim water met zout voor de macaroni aan de kook brengen. De rest van de olie en 1 eetlepel boter in een ruime braadpan verhitten en hierin eerst de bloemkool, worteltjes en sperziebonen op hoog vuur in een paar minuten al roerend goudbruin bakken. Het vuur lager draaien en na 3 minuten de bleekselderij, courgette, paprika en champignons toevoegen. De groenten in ongeveer 5 minuten verder knapperig bakken.
- Ondertussen de pasta 'al dente' koken. Als de tomatensaus mooi ingedikt is, de room erbij roeren en de saus afmaken met wat zout en peper. De macaroni afgieten en met wat boter omschudden. De tomatensaus door de groenten roeren en deze met de macaroni en de Parmezaanse kaas serveren."}}