Macaronikroketten

3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de macaroni in stukjes van ca. 2 cm en kook hem beetgaar.
  • 2 Snijd de ham in fijne stukjes.
  • 3 Maak met de bloem en de vetstof een roux. Leng aan met de melk (bechamelsaus). Kruiden met peper zout muskaatnoot.
  • 4 Voeg kaas, ham en macaroni erbij. Goed mengen (eventueel terug op een zacht vuur eventjes verwarmen).
  • 5 Bestrooi een snijplank met bloem en stort daarop het mengsel. Uitstrijken met een paletmes tot een rechthoekige plak van ca. 1,5 cm dikte.
  • 6 Laat gedurende ca. 2 u afkoelen.
  • 7 Verdeel in 8 stukken en vorm er kroketten (schijven) van.
  • 8 Haal de kroketten door wat losgeklopt eiwit en wentel ze daarna in paneermeel. Laat ze nog een nacht rusten.
  • 9 Bak de kroketten in frietvet tot ze mooi bruin zijn (op 180°C).

Macaronikroketten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

macaronikroketten
60 min Voorgerecht
Bekijk recept

macaronikroketten
60 min Voorgerecht
Bekijk recept