Zoek
Macaronikroketten
0 min
Jerryke's Cuisine
-
3
sterren op basis van
6
stem(men)
Ingrediënten
ca. 8 stuks:
- 75 g macaroni
- 250 ml melk
- 60 g vetstof
- 75 g bloem
- 1 ei
- 50 g gemalen gruyère
- 100 g ham
- peper, zout, muska
Bereiding
1
Breek de macaroni in stukjes van ca. 2 cm en kook hem beetgaar.
2
Snijd de ham in fijne stukjes.
3
Maak met de bloem en de vetstof een roux. Leng aan met de melk (bechamelsaus). Kruiden met peper zout muskaatnoot.
4
Voeg kaas, ham en macaroni erbij. Goed mengen (eventueel terug op een zacht vuur eventjes verwarmen).
5
Bestrooi een snijplank met bloem en stort daarop het mengsel. Uitstrijken met een paletmes tot een rechthoekige plak van ca. 1,5 cm dikte.
6
Laat gedurende ca. 2 u afkoelen.
7
Verdeel in 8 stukken en vorm er kroketten (schijven) van.
8
Haal de kroketten door wat losgeklopt eiwit en wentel ze daarna in paneermeel. Laat ze nog een nacht rusten.
9
Bak de kroketten in frietvet tot ze mooi bruin zijn (op 180°C).
Macaronikroketten is een recept van
Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
macaronikroketten
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
macaronikroketten
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept