Mandarijnen en citroen schoonboenen. Met dunschiller brede repen van schil schaven. Repen in fijne reepjes snijden. In steelpan schilreepjes in 100 ml water 5 min. zachtjes laten koken, indien nodig extra water toevoegen. Mandarijnen pellen, horizontaal halveren en partjes losmaken. Witte velletjes verwijderen. In hoge pan met dikke bodem partjes met geleisuiker mengen. Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrapen. Merg, vanillestokje en schilreepjes toevoegen. Mengsel aan de kook brengen, doorroeren en zodra het weer kookt nog exact 4 min. borrelend laten doorkoken. Af en toe doorroeren. Schuim van marmelade scheppen, vanillestokje verwijderen. Marmelade tot bovenrand in schone pot schenken. Direct afsluiten en pot 5 min. ondersteboven zetten. Pot omkeren en marmelade laten afkoelen. Tip Voor schone potten: was ze af in de vaatwasser, of met sodawater. Spoel de potten en deksels om met kokend heet water (of leg ze in een pan met kokend water) en laat ze omgekeerd afkoelen op een schone theedoek. Bewaar de ongeopende marmelade, maximaal een jaar, op een koele, donkere plek.