Mango ijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De melk in een pan op middelhoog vuur met een houten lepel al roerende aan de kook brengen. 20-25 min. laten koken en tot 500 ml. laten inkoken. Iedere 1-2 min. roeren.
  • 2 De suiker, het zout en de kardemom toevoegen en roeren tot de suiker is opgelost. Het mengsel in een schaal overschenken en ongeveer 30 min. laten afkoelen.
  • 3 Het vruchtvlees van de mango even blancheren en dan in de mixer of keukenmachine pureren. Van de puree 125 ml. door de melk roeren, de rest voor de garnering bewaren. De slagroom door het mengsel roeren.
  • 4 Het mengsel in een bakblik overdoen. In het vriesvak zetten. Na 45 min. de bevroren massa van de rand schrapen en door het nog vloeibare deel roeren. Na 1,5-2 uur nog eens herhalen. In de keukenmachine tot een gladde creme mengen.
  • 5 De creme over diepvriesbestendige bakjes verdelen. Afdekken met huishoudfolie en 2-3 uur in het vriesvak zetten tot het ijs hard is. De bakjes even in heet water zetten zodat het ijs van de vorm los komt. Op bordjes storten en garneren met mangopuree.

Mango ijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept