Penne met roomandijvie en knoflookkruim

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de harde onderkant van de andijvie en verwijder de harde nerven. Was de losse bladeren en laat goed uitlekken. Snijd ze grof. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui. Bak de andijvie mee: voeg steeds een flinke hand andijvie toe als de vorige portie is geslonken. Roer de crème fraîche en de tijm erdoor en houd op laag vuur warm.
  • 2 Maal het brood fijn met de staafmixer met hakmolen of keukenmachine. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie. Bak het broodkruim krokant. Rasp de knoflook en schep door de pan. Breng met zout naar smaak door en bak nog 30 seconden.
  • 3 Giet de pasta af en schep deze door de andijvie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de pasta over de diepe borden. Bestrooi met het krokante broodkruim.

Penne met roomandijvie en knoflookkruim is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Geroosterde champignons met rucolastamppot
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante spaghetti met tomaat en knoflookkruim
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met knoflookkruim
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettepasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept