Marineren, hoelang ? waarom ?

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Marinades Vlees. * olijfolie * citroensap * geplette knoflook * peterselie * sjalotje * rozemarijn Carbonade-Ribjes(evt. hete) * Sojasaus * geplette knoflook * sambal(naar gelieven) * citroen * honing * gemberpoeder Hamplakken * insmeren met honing * ananas erop kip * wijn * olie * paprikapoeder * citroen * bieslook * peterselie * (evt. soja) vis * olijfolie * citroensap * laurierblad * (tabasco) * peterselie * dragon * dille of sojasaus met olijfolie * knoflook * citroen Gehakte biefstukjes aanmaken met: * peper, zout * fijngehakte ui(bieslook) * majoraan * knoflook * gemberpoeder * tomatensaus fruit (op pen rijgen) * grapefruitsap * honing * muntblad ====================================== MARINADE: Ideaal bij varkens- of schapenkarbonades: Ingrediënten: ketchup bruine suiker curry zout, peper tijm geplette look
Voorbereiding
swijze: Meng al deze ingrediënten en wees vooral gul met de ketchup en de bruine suiker. Deze saus kan gewoon niet mislukken, welke verhoudingen je ook gebruikt. Kan ook voor BBQ gebruikt worden. ====================== Marinade voor het bereiden van wild : Ingrediënten: 1/2 l rode wijn - 1 dl rode azijn - 1 gehakte ui - 1 fijngesneden wortel - 15 jeneverbessen - enkele laurierblaajes - een takje tijm - een teentje knoflook - 1 takje fijngesneden groene selder
Voorbereiding
swijze: Het vlees een dag en een nacht in de marinade laten soppen en het af en toe eens eens omdraaien. Het daarna laten uitlekken, afdrogen, inwijven met zout en peper naar keuze, aan alle kanten goudbruin bakken en rustig gaar laten wordenmet toevoeging van nog wat rode wijn. De marinade door de zeef steken en afwerken met room peper en zout. ============================= MARINADE VOOR SPARE-RIBS Ingrediënten: 3 tl sojasaus*2 tl honing*3 tl droge sherry*9 tl tomatenpuree*1 geperst teentje knoflook*1 chilipepertje,zonder pitjes fijngehakt*2 tl vers gehakte gemberwortel*een kaneelstokje van 2,5 cm lang*6 kruidnagels*1/2 tl mosterdzaadjes*1/2 tl zout*1 tl zwarte peperkrorrels*
Voorbereiding
swijze: Roer voor de marinade de sojasaus,honing,sherry,tomatenpuree,knoflook,pepertje en de gemberwortel door elkaar.*Wrijf de kaneel,kruidnagels,mosterdzaadjes,zout en peperbolletjes fijn.*Roer de fijngewreven kruiden door de marinade.*Haal de spare-ribs door de marinade.*Zet ze afgedekt 2-3 uur koud.*Maak de barbeque aan of verwarm de grill voor.*Grilleer de krabbetjes 8 min.,keer ze in die tijd een keer om en bestrijk ze opnieuw met de marinade. =============================== Marinade Met Kruiden En Knoflook Ingrediënten: 2 middelgrote knoflookteentjes 0,5 tl zeezout 1 kopje olijfolie of walnootolie het sap van 2 citroenen versgemalen zwarte peper 1 tl zachte, onbewerkte rietsuiker 1 el verse oregano, fijngehakt (of 0,5 tl gedroogde oregano) 1 el verse basilicum, fijngehakt (of 0,5 tl gedroogde basilicum)
Voorbereiding
swijze: Snij de knoflook fijn en verpulver hem met het zeezout. Roer het knoflookzout door de olie en doe er dan het citroensap bij. Breng het op smaak met peper en roer er dan de suiker door. Laat het even staan. Om de paar minuten even roeren, tot de suiker opgelost is. Roer er tenslotte de vers gehakte kruiden door. Minstens een uur laten staan, zodat de verschillende smaken zich kunnen mengen. ======================================= Amerikaanse marinade voor de barbecue : Ingrediënten: 1/2 fles tomatenketchup 1 lepel biermosterd 1 lepel paprikapoeder 1 lepel hot peppersauce 1 lepel worcestersaus 3 lepels olie
Voorbereiding
swijze: Roer de ingrediënten in een kom tot een marinade. Bestrijk het vlees hiermee en laat het afgedekt in de koelkast minstens een half uur (liefst langer) marineren.

Marineren, hoelang ? waarom ? is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecake Uit Het Paradijs
30-60 min -
Bekijk recept
PANCAKES
0-10 min -
Bekijk recept
Kip In Zoute Jas
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept