Marokkaanse tajine

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verhit de olie in een grote braadpan en bak vervolgens de kip rondom bruin. Voeg de kaneel, tomaat en bouillon toe en laat alles met de deksel op de pan zo?n 45 minuten zachtjes pruttelen tot de kip goed gaar is.
- Voeg tijdens het stoven, indien nodig, wat extra water toe. Zet ondertussen de pruimen op met de overige ingredi?nten en laat dit alles zo?n 15 minuten zachtjes koken. Doe de kip op een schaal en houd hem warm. Kook het braadvocht van de kip in tot een flinke mok vol. Doe het pruimenmengsel erbij en roer alles goed om.
- Breng op smaak met zout en peper. Schep de saus over de kip en garneer dit met sesamzaadjes. Dit gerecht smaakt heerlijk met bijvoorbeeld een gemengde salade.

Marokkaanse tajine is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept