Mozzarella-sandwiches met gekonfijte tomaten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

droog de tomaten: verwarm de oven op 100°C pel de tomaten snij ze in vier verwijder de pitjes pel het knoflookteentje en de sjalot en hak ze fijn leg een vel bakpapier op een ovenplaat schik daarop de partjes tomaat kruid ze met peper en zout strooi de knoflook en de sjalotjes erover druppel over elke tomaat wat olijfolie plaats de tomaten in de voorvervarmde oven laat ze 2 uur op 100°C uitdrogen maak een bechamelsaus: smelt de boter voeg de bloem ineens en al roerend toe laat even doorkoken, giet er de melk bij laat koken onder voortdurend roeren, zodat je een tamelijk vloeibare saus krijgt kruid de saus met peper en zout spoel alle basilicumblaadjes snipper de helft fijn snij de rest, voor de garnituur, in smalle lange reepjes (julienne) steek met een vormpje gelijke rondjes uit het brood en de mozzarella bestrooi de mozzarella met wat proven?aalse kruiden en wat basilicum maak sandwiches door op een broodje telkens een plakje gekruide mozzarella te leggen, en daarop weer een stuwje brood klop het ei los met wat melk en room haal de sandwiches erdoor verhit wat olijfolie in een pan bak de sandwiches aan alle kanten goudbruin als de mozzarelia nog niet voldoende gesmolten is, kan je de pan nog even in de oven zetten serveer de sandwiches met de bechamelsaus en wat verse basilicum geef er de lauwe gekonfijte tomaten bij

Mozzarella-sandwiches met gekonfijte tomaten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept