droog de tomaten: verwarm de oven op 100°C pel de tomaten snij ze in vier verwijder de pitjes pel het knoflookteentje en de sjalot en hak ze fijn leg een vel bakpapier op een ovenplaat schik daarop de partjes tomaat kruid ze met peper en zout strooi de knoflook en de sjalotjes erover druppel over elke tomaat wat olijfolie plaats de tomaten in de voorvervarmde oven laat ze 2 uur op 100°C uitdrogen maak een bechamelsaus: smelt de boter voeg de bloem ineens en al roerend toe laat even doorkoken, giet er de melk bij laat koken onder voortdurend roeren, zodat je een tamelijk vloeibare saus krijgt kruid de saus met peper en zout spoel alle basilicumblaadjes snipper de helft fijn snij de rest, voor de garnituur, in smalle lange reepjes (julienne) steek met een vormpje gelijke rondjes uit het brood en de mozzarella bestrooi de mozzarella met wat provençaalse kruiden en wat basilicum maak sandwiches door op een broodje telkens een plakje gekruide mozzarella te leggen, en daarop weer een stuwje brood klop het ei los met wat melk en room haal de sandwiches erdoor verhit wat olijfolie in een pan bak de sandwiches aan alle kanten goudbruin als de mozzarelia nog niet voldoende gesmolten is, kan je de pan nog even in de oven zetten serveer de sandwiches met de bechamelsaus en wat verse basilicum geef er de lauwe gekonfijte tomaten bij
Mozzarella-sandwiches met gekonfijte tomaten is een recept van Jerryke's Cuisine