Nijlbaarsfilet, venkelcompote met citroen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid de venkelcompote : Verwijder de buitenste venkelbladeren. Was de venkelknollen en snijd ze in reepjes. Houd het groen apart. Verwarm 2 soepepels olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Leg er de venkelreepjes in. Kruid met peper en zout. Strooi er korianderpoeder over. Voeg enkele groene venkeltakjes toe. Besprenkel met citroensap en water. Zet een deksel op de pot. Laat 15 minuten op een middelhoog vuur stoven. Houd de venkel apart. Kook het sap, indien nodig, enkele minuten in op een hoog vuur en besprenkel er de compote mee. Bestrooi met gehakte peterselie. Houd apart. Bereid de citroensaus : Meng in een kom het citroensap, zout, peper en 4 soeplepels olijfolie. Giet water in een stoompan. Leg de visfilets in een geperforeerd mandje en hang het in de stoompan. Zet een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 8 minuten koken van zodra er zich stoom vormt. De vis is gaar als het visvlees ondoorzichtig wordt. Verdeel de visfilets en de venkelcompote over de borden. Besprenkel met citroensaus. Versier met takjes bladpeterselie. tip : Serveer met gekookte krielaardappelen, natuur, geprakt of gepureerd en geparfumeerd met olijfolie.

Nijlbaarsfilet, venkelcompote met citroen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Viscurry Van Nijlbaars
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viscurry van nijlbaars
< 20 min -
Bekijk recept
Viscurry van nijlbaars
0 min
Bekijk recept
Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
0 min
Bekijk recept