[b:5c15b61882]Om te garneren [/b:5c15b61882]: 2 eetlepels gekookte Noorse garnalen 4 plukjes dille [b:5c15b61882]Voorbereiding [/b:5c15b61882] Spoel de garnalen onder koud stromend water af en dep deze droog. Was de champignons en besprenkel dze met citroensap. Smelt de helft van de boter of margarine in een koekenpan en bak de garnalen 1 minuut. Neem ze uit de pan en voeg de resterende boter of margarine toe. Voeg de champignons toe en bak ze in enkele minuten gaar. Neem de champignons uit de pan. Roer de wijn door de bakboter en laat dit tot 1/3 deel inkoken. Neem de pan van het vuur en roer de room erdoor. Laat de saus al roerende warm worden. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de champignons en de garnalen toe en warm het geheel nog heel even door. Verdeel de garnalen met de saus over vier voorverwarmde diepe borden. Strooi er een paar garnaaltjes bovenop en leg er een plukje dille op.
Noorse garnalen in rode wijnsaus: is een recept van Jerryke's Cuisine