- Giet de olijfolie in een bord samen met de helft van het tuiltje koriander, fijngehakt, en het sap van de limoen. Laat de blokjes Noorse zalm 20 minuten in dit mengsel marineren. De marinade zal de vis voorgaren en parfumeren.
- Bereid ondertussen de sauce chien (een heerlijke Antilliaanse saus die perfect past bij geroosterde gerechten): hak de rest van de koriander fijn. Pel en versnipper de sjalotjes en de look. Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten. Dompel ze 15 seconden onder in kokend water om ze gemakkelijker te kunnen schillen. Haal de zaadjes eruit en snij ze in blokjes. Doe tomaten, koriander, sjalotjes en look samen in een kommetje met de olijfolie. Kruid met zout en (naar smaak) een flinke snuif cayennepeper.
- Laat de blokjes Noorse zalm uitlekken en steek ze op houten prikkers (vooraf in water geweekt, zodat ze tijdens de bereiding niet zouden verbranden).
- Rooster de brochettes 3 minuten op de grill en draai ze halverwege om zodat ze binnenin zacht blijven.
- Dien de brochettes op samen met de sauce chien en bijvoorbeeld een lekkere witte rijst."}}