Normandisch kalkoengebraad in een knapperig jasje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op T° 6 - 180°C. Smeer een lange ovenschotel in met boter Leg er de sneetjes spek in, in 2 rijen van 8, laat aan de buitenkant over de rand hangen en in het midden ongeveer 5 cm overlappen. Smeer één kant van het gebraad rijkelijk in met mosterd en draai dan om op het spek. Smeer verder helemaal in met mosterd en vouw de sneetjes spek naar binnen over het gebraad. Overgiet met 15 cl cider en laat 45 min in de oven braden Draai halverwege de braadtijd om, zodat het gebraad alom krokant wordt. Voeg, indien nodig, nog wat cider toe. Laat, ondertussen, de fijngesneden sjalotjes met een nootje boter zacht stoven in een steelpan. Bestrooi, na 5 min, met bloem, meng sec en giet er 1/2 fles (37,5 cl) cider bij. Breng aan de kook en laat 10 min heel zacht koken. Voeg de room en een grote eetlepel mosterd toe, kook nog 5 min en breng op smaak met peper en zout. Schil de appels, snij in blokjes en bak met 30 g boter op hoog vuur in een grote braadpan. Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren. Snij het gebraad in plakken van 1 cm dikte en dien op met de appels en de saus. Serveer hierbij minirösti' s en tuinkers. Tips: Je kan de appelblokjes op de borden dresseren met behulp van een metalen ring. Veel mooier! Mix de saus voor een fijner resultaat.

Normandisch kalkoengebraad in een knapperig jasje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Kip in krokant jasje
30 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien in een jasje van brickdeeg
20 min
Bekijk recept

Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden Kip Op Zijn Normandisch
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignonnettes op z'n Normandisch
0 min
Bekijk recept
Normandisch aperitief
0 min
Bekijk recept