Normandische mosselen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de mosselen. Klop de room op met het eigeel, zout en peper. Verwarm 50 g boter in een grote mosselpot. Kook daarin de mosselen met de wortel, laurier, fijngehakte ui en sjalot, gedurende 5 minuten op een hoog vuur met het deksel op de pan. Giet de cider over de mosselen als ze allemaal open zijn. Doe er dan ook de rest van de boter bij, in klontjes gesneden. Giet er vervolgens het roommengsel over. Roer het mengsel vlug door de pan zodat de mosselen met de saus bedekt worden. Strooi er de peterselie over, kruid met peper en serveer zo uit de pot, zo warm mogelijk. Lekker met boerenbrood of krokant stokbrood.

Normandische mosselen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Normandische appeltaart
2 uur-
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept