Week de krenten ca. 10 min. in koud water Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing, maar vervang de boter door de olijfolie Laat het deeg onder verhoudfolie op kamertemperatuur ca. 20 min. rijzen Snij de vijgen in plakjes Hak de gemengde noten grof Meng de vijgen en de noten met de honing Kneed de krenten en de noten door het deeg Laat het nog ca. 15 min. narijzen Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C) Bekleed een bakplaat mte bakpapier Vouw het deeg in drieen als een vloerbrood Leg het brood op de bakplaat en maak aan de bovenkant een paar inkepingen met een mes Bestuif het brood met wat bloem en laat het voor de derde keer ca. 20 min. rijzen Bestrooi het brood met de zonnebloempitten en bak het brood midden in de oven in ca. 30 min. gaar Dek het brood, indien nodig, de laatste 10 min. af met aluminiumfolie en laat het op een rooster afkoelen Snij het brood met een warm mes in dikke plakken en serveer het lauwwarm een recept van ghislaine1941