- Van de boter de helft in de platte, wijde, ondiepe ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in circa 1 minuut laten smelten. De basterdsuiker erdoor roeren en de plakjes sinaasappel er voorzichtig door scheppen zodat ze aan alle kanten met het suikermengsel zijn bedekt. De plakjes tot verder gebruik laten staan. De eieren splitsen en de dooiers met de suiker, het sinaasappelrasp en de sinaasappellikeur schuimig kloppen. De eiwitten met een snufje zout stijf slaan. De dooiers en het eiwit snel met een metalen lepel luchtig door elkaar scheppen. De resterende boter in de ondiepe ronde glazen schaal doen en (onafgedekt) in circa 1 minuut op vol vermogen laten smelten. Het eiermengsel op de boter schenken en de omelet (onafgedekt) in 6 tot 8 minuten op ongeveer driekwart vermogen laten stollen. De omelet enkele minuten (afgedekt) laten nagaren. Ondertussen de plakjes sinaasappel (onafgedekt) 2 minuten op vol vermogen verwarmen.
- De omelet dubbelklappen, een enkel plakje sinaasappel erop leggen en de rest van de plakjes sinaasappel ernaast leggen."}}