Omelet souffle d'orange

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De sinaasappel dik schillen, zodat ook het wit onder de schil wordt verwijderd. De sinaasappel in plakjes snijden en de eventuele pitten verwijderen.
- Van de boter de helft in de platte, wijde, ondiepe ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in circa 1 minuut laten smelten. De basterdsuiker erdoor roeren en de plakjes sinaasappel er voorzichtig door scheppen zodat ze aan alle kanten met het suikermengsel zijn bedekt. De plakjes tot verder gebruik laten staan. De eieren splitsen en de dooiers met de suiker, het sinaasappelrasp en de sinaasappellikeur schuimig kloppen. De eiwitten met een snufje zout stijf slaan. De dooiers en het eiwit snel met een metalen lepel luchtig door elkaar scheppen. De resterende boter in de ondiepe ronde glazen schaal doen en (onafgedekt) in circa 1 minuut op vol vermogen laten smelten. Het eiermengsel op de boter schenken en de omelet (onafgedekt) in 6 tot 8 minuten op ongeveer driekwart vermogen laten stollen. De omelet enkele minuten (afgedekt) laten nagaren. Ondertussen de plakjes sinaasappel (onafgedekt) 2 minuten op vol vermogen verwarmen.
- De omelet dubbelklappen, een enkel plakje sinaasappel erop leggen en de rest van de plakjes sinaasappel ernaast leggen.

Omelet souffle d'orange is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept