Omgekeerde perencake

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bloem met de gist en het zout. Meng de boter met de suiker tot het "mousse-achtig" wordt. Voeg vanillesuiker, citroensap, eieren en het mengsel van bloem, gist en zout toe. Meng goed tot je een homogeen deeg bekomt. Pel en ontpit de peren. Snij ze in fijne schijfjes. Doe ze in een kom en goed citroensap erover. Bedek een ronde bakvorm met aluminiumfolie. Doe de gesmolten boter, de suiker, het kaneel, de amandelen en de gedroogde rozijntjes erin. Schik de peren over dit mengsel mooi in het rond. Giet daarna het deeg erover. Bak in de oven. Op 180° gedurende 45 minuten.

Omgekeerde perencake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perencake
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel- en perencake in taartvorm
80 min Nagerecht
Bekijk recept
Perencake met pecannoten
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Perencake
30-60 min -
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Omgekeerde champignontaartjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept