Oostendse garnaalkroketten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

• De boter smelten en de bloem toevoegen. Met kleine hoeveelheden de fumet onderroeren tot dik maar nog lopend deeg gevormd wordt. Kruiden met flink wat peper en een weinig zout. De kaas goed ondermengen en de drie hele eieren toevoegen. Goed mengen tot het deeg niet meer aan de pot kleeft. De pot van het vuur nemen en de room inroeren tot hij niet meer zichtbaar is. • Nu de garnalen ondermengen, zeer zachtjes te werk gaan zodat zij niet geschonden worden. • Op een plank het deeg twee centimeter dik uitrollen. Laten afkoelen en als het deeg koud is een nacht in de koelkast zetten. Van het deeg kroketten vormen en die achtereenvolgens in losgeklopt eiwit en paneermeel wentelen. Opnieuw een paar uur laten rusten. • De kroketten ongeveer twee minuten bakken in heet frituurvet. Nooit meer dan 4 kroketten tegelijk in de frituurpot leggen. Laten uitlekken en op een bord leggen, versierd met stukjes citroen en in frituurvet gebakken peterselie

Oostendse garnaalkroketten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm- en garnaalkroketten
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnaalkroketten
240 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnaalkroketten
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Belgische - Oostendse - Garnaalkroketten
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Oostendse salade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oostendse tongrolletjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel Op Oostendse Wijze
30-60 min -
Bekijk recept
Belgische - Oostendse - Garnaalkroketten
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept