- Het beslag in een met bakpapier beklede springvorm (24-26cm) overdoen en iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken. Na het afkoelen de taart twee keer horizontaal doorsnijden.
- De marmelade en de likeur door elkaar roeren, de onderste taarthelft ermee bestrijken en de andere helft erop leggen.
- De slagroom stijf slaan en op smaak brengen met sinaasappellikeur en evt. suiker. De gelatine 10 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen, in het hete water oplossen en wat laten afkoelen. De opgeloste en afgekoelde gelatine aan de slagroom toevoegen en zodra de slagroom stevig is, deze in de vorm van een koepel op de taart aanbrengen.
- De bloedsinaasappelen dik schillen, ervoor zorgen dat alle witte vliesjes zijn verwijderd en de sinaasappelen in dunne schijven snijden en op de taart leggen.
- De Taartina met het vruchtensap volgens de aanwijzingen bereiden, iets laten afkoelen en op de sinaasappelschijven schenken."}}