Op vel gebakken zeebaars in Rodenbach-boter

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Ontschub de visfilets.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Kook de aardappelen gaar, snijd een stukje van de bovenzijde af en haal het vruchtvlees eruit. Meng met de room, fijngesneden bieslook, garnalen, peper, zout en muskaatnoot. Vul de aardappelen opnieuw op en verwarm in de oven.
- Snijd het witloof in fijne reepjes (julienne) en bak aan in de pan. Kruid en laat zachtjes karameliseren met de suiker.
- Doe de fijngesnipperde sjalotten in een pan en voeg er de Rodenbach en een scheutje balsamico-azijn aan toe. Laat tot de helft inkoken. Werk dan op met de koude boter tot een gladde saus. Kruid bij en mix eventueel licht.
- Bak de visfilets aan in olijfolie. De velkant komt het eerst aan de beurt.
- Schik het witloof op het bord, leg er de vis op en doe er de saus rond. Serveer er de aardappel bij en garneer naar eigen smaak met verse tuinkruiden. Smakelijk!

Op vel gebakken zeebaars in Rodenbach-boter is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Frisse caesarsalade op toast
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Haasspiesjes op kool met kastanjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisjokharten op tomatenbrood
1u15 min Snack
Bekijk recept
Zuurkool op z'n Hongaars
30 min Bijgerecht
Bekijk recept