Opgelegde peertjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Peertjes schillen, maar in één stuk laten en steeltjes er aan laten hangen. Wijnazijn met suiker en kaneelstokje laten doorkoken. De peertjes in een kookpot doen en daar de gekookte azijn over gieten. 24 uur laten trekken. De peren eruit nemen en het sap opnieuw laten koken en weer over de peer-tjes gieten. Drie dagen laten staan. Dan de peertjes er uit nemen en het sap nog eens laten koken. De peertjes in potten stoppen en het kokende sap er nog eens over gieten. Potten afsluiten met deksel. Kun je twee jaar bewaren. Dit is een recept van Mathi Libens

Opgelegde peertjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Makreel met opgelegde aubergines met fetakaas
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van kalfsfilet met citroen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Opgelegde Mosselen
30-60 min -
Bekijk recept
Haringsla met appel en curryroom
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept