Opgevulde Kip uit Antwerpen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de rozijnen wellen in de Elixir D’Anvers. Verwarm de oven op ongeveer 180 graden. Meng de kruiden, het gehakt, het ei en de noten. Voeg de uitgelekte rozijnen toe. Vul met dit mengsel de uitgebeende kip op. Bind de kip op met het keukentouw. Smeer alles goed in met boter. Smelt een stevige klont boter in de pan en bak de opgevulde kip aan alle kanten mooi bruin. Vet een ovenschaal in met boter en plaats hierin de aangebakken kip men een stevige klont boter voor 45 minuten. Roer in de pan de aanbaksels los met de elixir en de gevogelte-fond. Laat dit alles even inkoken en voeg dan de room toe. Bind eventueel met wat sausbinder. Leg de kip op een schotel en overgiet met de saus. Snij mooie sneden van de kip en dien op met kroketjes of frietjes.

Opgevulde Kip uit Antwerpen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofschotel van paardenvlees uit Antwerpen
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peerdeschep (streekgerecht Antwerpen)
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen uit Antwerpen
0 min
Bekijk recept
Varkenshaasje op zijn japans
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Opgevulde pijlinktvis met Griekse deegwaren
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
opgevulde paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Opgevulde Aardappel Met Garnaal En Radijsjessla
20-30 min -
Bekijk recept
Opgevulde Handschoen
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept