Orloffgebraad met broccoli en knolselderpurée

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het kalkoengebraad afbakken (licht rosé) en kruiden. Kaas en hesp ontvellen en in stukken snijden ter grootte van het vlees. Asperges in 2 snijden en bakken in de boter en peterselie fijn hakken. Ui en champignons in brunoise snijden. Broccoli kuisen en de bloemetjes gaar stoven, kleuren in de boter en kruiden. Aardappelen en knolselder schillen en in blokken snijden. Het gebakken vlees in dunne plakjes snijden en op een ingeboterd dienbord schikken, afwisselend : vlees, hesp, kaas en schijfje ananas. De fijngehakte ui en champignons in witte wijn laten uitkoken tot het mengsel droog is. Maak een lichte bechamelsaus + room en ananassap, voeg de duxelles van ui en champignons toe (= sauce Soubice) en napeer over het vlees. De broccoli en aspergepuntjes afwisselend rond het gebraad op de schotel schikken. De schotel 15 min. laten gratineren in een oven van 180 °C. De aardappelen en knolselder apart gaar koken. Dan door de passé-vite draaien, ei en een beetje warme melk toevoegen en afsmaken met pezono. Eens de schotel uit de oven, garneren met gemalen kaas en gehakte peterselie.

Orloffgebraad met broccoli en knolselderpurée is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van bosduif met appel en calvados
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn met kersen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindesteaks gepaneerd met noten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Orloffgebraad op Italiaanse wijze en tagliatelle met bospaddenstoelen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad met champignonsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad met witloofsalade en kroketjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept