Bestrooi de schenkels met zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit een flinke scheut olijfolie in een stevige pan en braad de schenkels om en om aan. Pel en snipper de ui. Maak de venkel, wortels en tomaten schoon en snijd ze in stukjes. Voeg ui, wortel en venkel toe aan het vlees en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomaten, sinaasappelsap en rasp toe en breng aan de kook. Voeg de wijn toe en laat even koken. Voeg tenslotte de bouillon toe en laat het gerecht ca. 1-1,5 uur zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi de ossobuco voor het serveren met de peterselie. Lekker met een salade. Tip: Ossobuco betekent eigenlijk bot met een gat (afgeleid van het Milanese dialect voor voor botten met een gat: ossibucchi) Kooktip: Neem altijd stukken schenkel van de achterbout en laat de slager ze niet dikker snijden dan 4 cm. Dat garandeert het beste resultaat. Variatietip: Deze Ossobuco is de traditionele bereiding uit Milaan er is echter ook nog een lichtere versie die uitsluitend in witte wijn wordt gestoofd en geserveerd wordt met Gremolata een mengsel van geraspte citroenschil, een beetje knoflook en fijngehakte peterselie.