Ossobuco

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kruid de schijven vlees met peper en zout en wentel ze in de bloem.
- Kleur ze in een platte pot in warme olijfolie.
- Snijd de groenten (wortel, prei, ui) in grote, gelijke stukken.
- Laat die eventjes meestoven in de pot als het vlees gekleurd is.
- Plet het teentje look.
- Doe tijm, laurier en het geplette teentje look bij het vlees.
- Pel de tomaten, snij ze in vieren en haal de pitten eruit.
- Wrijf de pitten en het vruchtvlees van de tomaten door een fijne zeef, ovet het vlees.
- Giet er de droge witte wijn bij en laat koken, daarna gaat de bouillon erbij tot vlees en groenten onderstaan.
- Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuur of in de oven pruttelen, reken op zeker 1 uur.
- Was en schil de citroen met een dunschiller en snijd 1/4 van de dunne schillen in heel fijne reepjes, ontdoe de citroen van de witte schil en snijd hem in plakjes.
- Haal het deksel van de pot, voeg tomaat, schijfjes citroen en reepjes schil bij de ingredi?nten en kruid met peper en zout.
- Zet het deksel opnieuw op de pot en laat minstens 30 minuten gaar worden.
- Test de gaarheid van het vlees na een uurtje.
- Dien dit gerecht op met rijst, pasta of aardappelen.

Ossobuco is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes à la ossobuco
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossobuco met groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfslapjes à la ossobuco
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossobuco met groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept