Verhit de boter en olie in een wijde braadpan met dikke bodem. Bak hierin de schenkels rondom bruin. Haal bijna al het vet uit de pan. Voeg de kleingesneden groente, 3 tenen knoflook en het selderijblad toe en giet het kalfsfond, de wijn, 2 el citroensap en 3 el sinaasappelsap, de tomatenpuree en het bouquet garni toe. Breng tegen de kook aan en laat afgedekt op het laagste vuur in ongeveer 45 min. zachtjes gaarstoven. Neem het vlees uit de pan. Verwijder het bouquet garni, pureer de saus met de staafmixer fijn of wrijf de saus door een zeef, zodat deze mooi gebonden en glad is. Voeg de tuinbonen toe aan de saus en laat ze zachtjes 2 min. meekoken. Breng op smaak met zout en peper. Leg de schenkels weer in de saus. Pers voor de gremolata de laatste teen knoflook uit en meng met het citrusrasp en de peterselie en breng op smaak . Serveer de Ossobuco met de gremolata. Lekker met aardappel-puree of tagatelli. Met dank aan Micmac
Ossobuco met gremolata van Micmac is een recept van Jerryke's Cuisine