Ovenschotel van groenten

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Bosuitjes schoonmaken en in stukken van circa 4 cm snijden. Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van circa 1/2 cm snijden.
- Tomaten wassen en in stukken van 1 1/2 cm snijden.
- Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand

4. Ovenschaal licht invetten met olie.
- In koekenpan 2 el olie verhitten. Bosui op laag vuur circa 5 minuten bakken; niet laten kleuren. Knoflook pellen en erboven uitknijpen. Nog circa 1 minuut zachtjes meebakken.
- Bestrooi met zout en peper.
- Tijmblaadjes van takjes nemen. Salie fijn knippen. Uitjes op bodem van de schaal verdelen. Plakjes courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over de uitjes verdelen. Circa 2/3 deel van tijm en salie tussen lagen strooien. Rest van de kruiden over de groenten strooien.
- Bestrooien met zout. Circa 1 1/2 el olie erover druppelen.
- Groenteschotel in circa 50 minuten gaar en lichtbruin bakken. Uit oven bestrooien met peper.

Ovenschotel van groenten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept