- Tomaten wassen en in stukken van 1 1/2 cm snijden.
- Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand "},{"@type":"HowToStep","text":"4. Ovenschaal licht invetten met olie.
- In koekenpan 2 el olie verhitten. Bosui op laag vuur circa 5 minuten bakken; niet laten kleuren. Knoflook pellen en erboven uitknijpen. Nog circa 1 minuut zachtjes meebakken.
- Bestrooi met zout en peper.
- Tijmblaadjes van takjes nemen. Salie fijn knippen. Uitjes op bodem van de schaal verdelen. Plakjes courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over de uitjes verdelen. Circa 2/3 deel van tijm en salie tussen lagen strooien. Rest van de kruiden over de groenten strooien.
- Bestrooien met zout. Circa 1 1/2 el olie erover druppelen.
- Groenteschotel in circa 50 minuten gaar en lichtbruin bakken. Uit oven bestrooien met peper."}]}