Paella met kip Pepi

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

[b:e2a2a804d3]
Voorbereiding
swijze[/b:e2a2a804d3]: Bestrooi de kippenvleugels met zout. Stamp de amandelen, knoflook, 6 eetlepels peterselie en de saffraan fijn in een kleine keukenmachine. Roer er 1 eetlepel bouillon door en als die is opgenomen, nog een eetlepel. Zet dit apart. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Verhit de olie in een paellapan of lage pan met 30 cm doorsnee. Bak de kip in 5 minuten bij hoge temperatuur bruin. Doe het vuur dan lager en voeg de ui, ham, rode paprika en laurier bij de kip en fruit deze tot de groenten iets zacht zijn. Voeg de tomaat toe, bak deze 1 minuut mee, roer dan nootmuskaat, paprikapoeder en sherry mee. Laat de sherry bij hoge temperatuur verdampen. Voeg de rijst toe en zorg dat alle korrels bedekt worden met het mengsel, schenk dan alle warme bouillon erbij en breng dit aan de kook. Voeg het mengsel uit de vijzel en zout naar smaak en laat alles 5 minuten koken, tot de rijst niet langer soepachtig is, maar er wel voldoende vocht over is om de rijst te garen. Verwijder het blaadje laurier en de pan in de oven. Laat de inhoud zonder deksel garen tot de rijst bijna al dente (ongeveer 12 min). Zet de pan dan op een warme plek, dek hem af met folie en laat hem 5 tot 10 minuten staan totdat de rijst gaar genoeg is. Strooi er 2 eetlepels peterselie over en de helft van het gehakte ei. Opdienen en dan elk portie nog eens bestrooien met de rest van het ei en de peterselie. Smakelijk !

Paella met kip Pepi is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept