Paella Santa Clara

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

[b:a8947b9b92]
Voorbereiding
swijze[/b:a8947b9b92]: Doe de olijven in een pannetje met de wijn en breng dit aan de kook. Laat ze 5 minuten pruttelen, giet ze af en zet ze apart. Doe de bouillon met de saffraan in een pan en houd dit tegen de kook aan. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Verhit de olie in een pan met een doorsnede van 40-45 cm, zet deze zonodig op twee branders. Fruit de chorizo hierin 1 minuut, voeg dan ui, knoflook, paprika, ham en peterselie toe en bak dit tot de paprika iets zacht is. Roer de olijven en de rijst erdoor, zorg dat elke korrel bedekt wordt met het mengsel. Schenk de warme bouillon erbij en breng het geheel aan de kook, waarbij u af en toe roert en de pan draait. Voeg zout naar smaak toe en laat alles een minuut of 5 koken tot de rijst niet langer soepachtig is, maar er voldoende vocht over is om de rijst te garen. Roer de peultjes erdoor. Zet de pan in de oven en laat de inhoud zonder deksel garen tot de rijst bijna al dente is, (in een gasoven 10-12 minuten en in een elektrische oven 15-20 minuten). Zet de pan op een warme plek, dek hem af met folie en laat hem 5 tot 10 minuten staan tot de rijst gaar genoeg is. Smakelijk !

Paella Santa Clara is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paella De La Donna Clara
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse Tortillataart
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta Aglio-gamba
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakmie Met Biefstuk En Tauge
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept