Paling met biersaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
Snijd de groenten in fijne reepjes en zet ze samen met de ham, de ui en twee eetlepels olijfolie gedurende 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht. Giet er de bouillon en het witbier bij. Zet nu 4 minuten in de microgolfoven op volle kracht. Leg dan de stukken paling op de groentjes en laat 5 minuten garen. Probeer met een vork of het palingvlees makkelijk van de graat komt. Zet nog enkele minuten terug in de oven als dat niet lukt. Haal de vis uit het vocht en houd hem warm. Roer de room door de saus en zet nog enkele minuten terug in de microgolfoven op halve kracht. Kruid eventueel bij met peper en zout, roer een geutje citroensap door de saus en strooi er de kappertjes over. Serveer de vis op een spiegel van de saus en versier met kervelplukjes. TIP: Om nog meer kleur en smaak te geven aan dit gerecht, kan je op het einde van de bereiding nog reepjes Paprika Piquillos toevoegen.

Paling met biersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Snack
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rumsteak, marinade met donker Florivalbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige tuinerwtensoep met gerookte paling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwich met paling
15 min
Bekijk recept
Zalm-palingsurprise
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van gerookte paling in kerriegelei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept